Semnele și simptomele bolii Crohn la femei

boala Crohn este o afecțiune cronică de sănătate care afectează sistemul digestiv. Este unul dintre un grup de afecțiuni de sănătate pe termen lung, care include, de asemenea, colită ulcerativă, cunoscută sub numele de parazitol farmacia tei boală inflamatorie a intestinului, sau IBD.

Boala Crohn apare atunci când sistemul imunitar al organismului atacă intestinul, provocând inflamație în intestinul subțire, intestinul gros sau orice parte a tractului digestiv.

conform Crohn’s & Fundația Colitis, boala Crohn este mai frecventă la persoanele între 15 și 35 de ani, deși se poate dezvolta la oameni de orice vârstă. Femeile sunt la fel de probabil ca bărbații să dezvolte afecțiunea.

Persoanele cu boala Crohn experimentează perioade cu puține sau deloc simptome, care se numește remisiune. De asemenea, se confruntă cu flăcări, care este atunci când se dezvoltă multe simptome, adesea dintr-o dată.

Acest articol va analiza care este boala Crohn și modul în care afecțiunea afectează în special femeile. De asemenea, va examina tratamentele cele mai disponibile.

simptomele bolii Crohn la femei

Aproximativ 50 la sută dintre femeile cu boala Crohn au vârsta sub 35 de ani la momentul diagnosticului.

Simptomele bolii Crohn care afectează femeile includ:

1. Perioadele neregulate

O flacără a bolii Crohn poate influența nivelurile de hormoni, nutriție și stres, care toate joacă un rol în ciclul menstrual.

Inflamația cauzată de Crohn poate bloca să blocheze Funcția normală a hormonilor. Alte simptome comune, cum ar fi diareea și pierderea poftei de mâncare, pot afecta dacă organismul primește suficienți nutrienți.

O flacără a lui Crohn poate provoca stres, deoarece simptomele pot fi incomode și afectează capacitatea unei persoane de a transporta o persoană Sarcini de zi cu zi.

Femeile cu IBD pot experimenta simptome crescute în săptămânile anterioare și în perioada lor.

2. Deficitul de fier

Femelele cu IBD prezintă un risc mai mare de a dezvolta o deficiență de fier decât cele care nu au afecțiune. Acest lucru se poate datora sângerării din intestin sau lipsei de absorbție a fierului.

Un ciclu menstrual greu poate afecta și nivelul de fier din corp, astfel încât o femeie cu IBD și perioade grele ar trebui să vorbească cu un medic despre posibilitatea unei deficiențe de fier.

3. Problemele de fertilitate

Cercetările arată că femeile care se confruntă cu remisiunea unui Crohn au rate de fertilitate similare cu populația generală. Cu toate acestea, dacă boala este activă sau dacă o persoană a avut recent o intervenție chirurgicală pentru afecțiune, este posibil să aibă mai multe dificultăți de a concepe.

oricine are boala Crohn care se gândește să conceapă poate dori să vorbească cu un medic, deoarece unele opțiuni de tratament pot afecta și fertilitatea.

în conformitate cu Crohn’s & Fundația Colitis, femeile cu IBD se descurcă bine în timpul sarcinii dacă boala era în remisiune la momentul în care au rămas însărcinate. Dacă o femeie concepe în timpul unei flăcări IBD, boala poate rămâne activă sau se va agrava în timpul sarcinii.

Majoritatea medicamentelor pentru boala Crohn sunt sigure de utilizat în timpul gravidă și alăptare, dar există excepții, deci aceasta este este cel mai bine să vorbești cu un medic.

4. Dispatunia

Dispatunia este termenul medical pentru durere în timpul sexului.

Dacă cineva se confruntă cu durere în timpul sexului, poate indica faptul că boala este activ anus sau vagin. De asemenea, ar putea indica o fistulă. O fistulă este un mic pasaj anormal care se dezvoltă între două organe interne, adesea intestinul și intestinul.

Alte simptome

inflamație în tractul digestiv Daunele și țesuturile, provocând o varietate de varietăți Simptome.

Simptomele comune ale bolii Crohn atât la bărbați, cât și la femei includ:

 • Diaree
 • Durere abdominală
 • Sângerare rectală
 • Pierderea apetitului
 • Pierderea în greutate

Diagnostic

Un medic va întreba o persoană despre simptomele și istoricul medical Înainte de a le referi la un specialist care poate stabili dacă o persoană are boala Crohn:

Specialistul poate recomanda următoarele teste:

 • O colonoscopie pentru a căuta inflamație în interiorul intestinului
 • Scanare CT sau RMN
 • O biopsie, care elimină bucăți minuscule ale intestinului pentru testare

Tratament și management

Medicii nu știu ce cauzează IBD și nu există leac. Cu toate acestea, mai multe medicamente pot ajuta la controlul inflamației și la menținerea bolii în remisiune cât mai mult timp.

Medicamentul pe care îl folosește o persoană va depinde de severitatea simptomelor lor. În unele cazuri, o persoană poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Tratamentul pentru boala Crohn poate include:

Antibiotice: Un medic poate prescrie antibiotice pentru a trata infecții sau complicații, inclusiv metronidazol și ciprofloxacină.

Aminosalicilați (5-ASA): aceste medicamente scad inflamația în căptușeala intestinelor. Medicii le pot prescrie pentru a trata simptome ușoare până la moderate.

corticosteroizi (steroizi): steroizii reduc inflamația prin suprimarea sistemului imunitar. Medicii le prescriu ca o soluție pe termen scurt pentru persoanele cu Crohn moderat până la sever, care se confruntă cu o flăcări.

modificatori imunitari (imunomodulatori): aceste medicamente suprimă sistemul imunitar al organismului pentru a reduce inflamația. Opțiunile comune includ azatioprină (Imuran, Azasan), 6-Mercaptopurină (6-MP, Purinethol), Cyclosporine A (Sandimmune, Neoral) și Tacrolimus (Prograf). o cale specifică în sistemul imunitar pentru a reduce inflamația. Un medic poate recomanda biologice dacă alte tratamente nu au avut succes.

Aceste medicamente pot avea efecte secundare adverse. Unele medicamente pot interacționa cu alte medicamente pe care le ia o persoană, așa că cel mai bine este să vorbim cu un medic despre opțiunea potrivită.

Outlook

Boala Crohn este o afecțiune pe termen lung că afectează ambele sexe. Femeile pot experimenta simptome diferite de la bărbați, mai ales dacă sunt menstruați.

sunt disponibile diverse tratamente pentru a ajuta la reducerea inflamației și la menținerea bolii într -o stare inactivă.

având un sistem de sprijin care Înțelege că experiența de a avea Crohn este importantă. IBD Healthline este o aplicație gratuită pentru persoanele cu diagnostic Crohn. Aplicația este disponibilă pe AppStore și Google Play. Descărcați aici: https://go.onelink.me/loc7/cfbeaeec.

citiți articolul în spaniolă.

 • Sindromul de colon iritabil
 • Crohn’s/IBD
 • Sănătatea femeilor/ginecologie
Product has been added