Какво мога да направя, за да накарам кашлицата си да изчезне?

кашлицата играят роля за изчистване на дразнители и инфекции от тялото, но постоянната кашлица може да бъде досадно. Най -доброто лечение на кашлица ще зависи от основната му причина.

Алергиите, инфекциите и киселият рефлукс съставляват само няколко основни причини за кашлица.

Тази статия разглежда естествените лекарства, които могат да помогнат за лечение на кашлица.

Някои естествени средства могат да помогнат за облекчаване на кашлица.

Въпреки това е важно да се помни, че Администрацията по храните и лекарствата (FDA) не наблюдава билки и добавки, така че хората, които ги използват, могат да бъдат изложени на риск от използване на нискокачествени продукти и примеси.

Хората, които искат да използват естествени средства за лечение на кашлицата си, трябва да изследват източници и марки. Те също така трябва да са наясно, че някои билки и добавки могат да пречат на лекарствата, което може да доведе до нежелани странични ефекти.

Човек винаги трябва да се консултира с лекар, преди да приема добавки.

Човек също трябва да види лекар, ако:

 • Кашлицата продължава дълго Време или е повтарящ се
 • Те изпитват задух
 • Кръвта или жълтеникаво-зелената слуз присъстват
 • Те също изпитват треска или главоболие
 • Кашлицата прави хрипове или магарешки звук

12 естествени средства за кашлица

хората използват редица естествени лекарства, за да се опитат да лекуват постоянна кашлица.

Въпреки че те могат да помогнат на някои хора, важно е да се отбележи, че някои от следните средства имат ограничени доказателства в подкрепа на използването им.

Това означава, че човек може или не може да открие, че средствата за защита работят за тях.

1. Мед

Според изследванията медът може да облекчи кашлица.

При преглед на проучванията през 2021 г. изследователите разглеждат ефекта от използването на мед за лечение на кашлица при инфекции на горните дихателни пътища.

Изследователите установяват, че медът е по -добър от обичайните грижи, както за потискане на кашлицата, така и за подпомагане на предотвратяването на нуждата от антибиотици.

В проучване на 2021 г. изследователите сравняват меда с декстрометорфан, често срещан потискащ кашлица.

Изследователите установяват, че както медът, така и декстрометорфанът работят за потискане на кашлицата. Те отбелязаха, че медът е вкарал малко по -високо в едно изпитание и наравно с Dextromethorphan в друго изпитание.

човек може да използва това лекарство, като поглъща лъжица мед или го добавя към топла напитка, като билков Чай.

2. Джинджифил

Джинджифилът може да облекчи суха или астматична кашлица, тъй като има противовъзпалителни свойства. Това може също да облекчи гадене и болка.

Само няколко по -стари проучвания са разгледали ефекта на Джинджър върху кашлицата. Проучване от 2015 г. изследва 10 различни природни продукта, използвани в традиционните азиатски лекарства, включително джинджифил.

Изследователите откриха, че джинджифилът, заедно с други лекарства, включително мед, са играли дълготрайна роля в традиционните лекарства.

Въпреки че дългата история на употреба може да бъде важно значение, изследователите отбелязват, че тяхното проучване може да предостави на бъдещите изследователи място да започнат, когато изследват естествените решения на кашлицата.

Хората често често Добавете джинджифил към ястия или го изпийте в чай. Те трябва да са наясно, че в някои случаи чаят от джинджифил може да причини стомашно разстройство или киселини.

3. Горещи течности

Докато липсват настоящите изследвания, по -старо проучване от 2008 г. показа, че пиенето на течности при стайна температура може да облекчи кашлица, хрема и кихане.

Въпреки това, хората с допълнителни Симптомите на настинка или грип могат да се възползват от затопляне на напитките им. Същото проучване съобщава, че горещите напитки облекчават още повече симптоми, включително възпалено гърло, втрисане и умора.

облекчаването на симптомите е незабавно и остава за продължителен период след завършване на горещата напитка.

горещи напитки, които могат да бъдат успокояващи, включват:

 • Ясни бульонни
 • Билкови чайове
 • Декофеински черен чай
 • Топло Вода
 • Топли плодови сокове

4. Steam

Мокра кашлица, която е тази, която произвежда слуз или храчки, може да се подобри с пара.

За да опитате този метод, човек трябва да вземе горещ душ или вана и да позволи на банята да се напълни с пара. Те трябва да останат в тази пара за няколко минути, докато симптомите отшумят. След това те могат да пият чаша вода, за да се охладят и да предотвратят дехидратацията.

Като алтернатива хората могат да направят парна купа. За да направи това, човек трябва:

 1. Напълнете голяма купа с гореща вода.
 2. Добавете билки или етерични масла, като евкалипт или розмарин. Те могат да помогнат за облекчаване на задръстванията.
 3. Наклонете се над купата и поставете кърпа над главата. Това улавя парата, за да може човек един до два пъти на ден.

  Докато мнозина смятат, че Steam ще помогне при кашлица и други симптоми, не всички доказателства са съгласни. Например, проучване от 2017 г., разглеждащо използването на пара за обикновени симптоми на настинка, установи, че не е забележимо подобрява симптомите на човек.

  5. Коренът на ружа

  корен на ружа е билка, която има дълга история на употреба като лечение на кашлица и болки в гърлото.

  Билката може да облекчи дразненето в резултат на кашлица поради високото му съдържание на слуз. Муцилажът е дебело, лепило вещество, което покрива гърлото.

  Едно по -старо, малко проучване установи, че сироп на билкова кашлица, съдържащ корен от ружа, заедно с мащерка и бръшля инфекции.

  След 12 дни след приемането на сиропа 90% от участниците оцениха ефективността си като добра или много добра.

  В проучване от 2020 г. изследователите отбелязват и ефекта на покритие на корен на ружа екстракт.

  Те откриха, че кореновият екстракт има антиоксидативни и противовъзпалителни свойства и осигурява подобно облекчение на диклофенака, нестероидно противовъзпалително лекарство. Изследването, използвано in vitro тестване.

  коренът на Marshmallow се предлага и като изсушена билка или чай с торби. Човек трябва да добави топла вода към която и да е и след това да я изпие веднага или да му позволи първо да се охлади. Колкото по -дълги са коренните корени във водата, толкова повече слуз ще бъде в напитката.

  Страничните ефекти могат да включват разстройство на стомаха, но е възможно да се противопоставят на това чрез пиене на допълнителни течности.

  Marshmallow Root е достъпен за закупуване в здравни магазини или онлайн.

  6. Солената гаргара

  хората използват гарга на солена вода от дълго време, за да помогнат за облекчаване на възпаленото гърло и симптомите, свързани с обикновената настинка. Това може да помогне за разхлабване на слуз и облекчаване на някаква болка.

  Въпреки това, вероятно няма да помогне за намаляване на вирусното натоварване.

  В проучване на 2021 г. изследователите сравняват различни антисептични промивки на устата, за да помогнат за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Те откриха, че няколко търговски марки помогнаха за намаляване на вирусното натоварване, но лабораторният разтвор на солена вода не убива ефективно вируса.

  За да направи солена вода, човек може:

 1. Разбъркайте 1/2 чаена лъжичка сол в чаша топла вода, докато се разтвори.
 2. Оставете разтвора да се охлади леко, преди да го използвате за гаргара.
 3. Оставете сместа да седи в задната част на гърлото за няколко мига, преди да я изплюе.
 4. Правете това няколко пъти всеки ден, докато кашлицата се подобри.

Малките деца и хората с високо кръвно налягане трябва да избягват използването на солена вода.

7. Бромелен

Бромелеинът е ензим, който идва от ананаси. Той е най-изобилен в сърцевината на плодовете.

Има противовъзпалителни свойства и може също да има муколитични свойства, което означава, че може да разгради слуз и да го отстрани от тялото.

Някои хора пият ананас сок всеки ден, за да намалят слузта в гърлото и да потискат кашлица. Въпреки това, в сока може да има достатъчно бромелейн, за да се облекчат симптомите.

Бромелен добавки са на разположение и могат да бъдат по -ефективни при облекчаване на кашлицата. Най -добре е човек да говори с лекар, преди да опита нови добавки.

Бромелеинът е потенциален алерген и веществото може също да причини странични ефекти и да взаимодейства с лекарствата. Хората, които приемат разредители на кръвта или специфични антибиотици, не трябва да приемат бромелейн.

8. Мащерката

мащерката има както кулинарни, така и лечебни приложения и е често използвано лекарство за кашлица, възпалено гърло, бронхит и храносмилателни проблеми.

в мета-анализ на няколко проучвания на няколко проучвания. , изследователите отбелязват, че силните доказателства предполагат, че използването на препарати от мащерка е помогнало за облекчаване на симптомите на кашлица на хората.

Въпреки това, те отбелязват, че са необходими допълнителни проучвания, за да се демонстрира цялостната му ефективност.

По -скорошно проучване през 2021 г. показва, че хората, които използват комбинация от мащерки и капки за бръшлян, показа подобрение на симптомите на бронхит , кашлица и цялостно качество на живот.

Те също така отбелязват, че хората са имали няколко странични ефекти, използвайки капките.

За лечение на кашлица с помощта на мащерка, човек може да търси сироп за кашлица, който съдържа тази билка.

9. Диетичните промени за киселинен рефлукс

киселинен рефлукс са често срещана причина за кашлица. Избягването на храни, които могат да задействат киселинен рефлукс, е един от най -добрите начини за управление на това състояние и намаляване на кашлицата, която я придружава.

Всеки индивид може да има различни задействания на рефлукс, които трябва да избягват. Хората, които не са сигурни в това, което причинява техния рефлукс, могат да започнат с премахване на най -често срещаните тригери от диетата си и наблюдение на техните симптоми.

Храните и напитките, които най -често задействат рефлукс на киселина, включват:

 • Цитрусови храни
 • Пържени и мазни храни
 • Чесън и лук
 • Подправки и пикантни храни
 • Домати и домати на базата на домати и домати на базата на домати и домати на базата на домати и домати на базата на домати и домати продукти

10. Slippery Elm

Коренните американци традиционно използваха хлъзгава бряща кора за лечение на проблеми с кашлица и храносмилане.

хлъзгавият бряст е подобен на корена на Marshmallow, тъй като съдържа високо ниво на слуз, което помага да се успокои болки чаена лъжичка от сушената билка до чаша топла вода и позволява да се стръмна поне 10 минути преди да пие.

Важно е да се отбележи, че хлъзгавият бряст може да попречи на усвояването на лекарствата, така че човек трябва да говори с лекар, преди да направи чай или да използва друга добавка.

хлъзгав бряст е Предлага се във форма на прах и капсула в здравни магазини и онлайн.

11. N-ацетилцистеин (NAC)

NAC е добавка, която идва от аминокиселината L-цистеин. Приемането на дневна доза може да намали честотата и тежестта на мокра кашлица чрез намаляване на слузта в дихателните пътища.

Мета-анализ на 13 проучвания предполага, че NAC може значително и последователно да намали симптомите при хора с хроничен бронхит.

Хроничният бронхит е продължително възпаление на дихателните пътища, което причинява натрупване на слуз, кашлица и други симптоми.

Изследователите предполагат дневна доза от 600 милиграма (mg) от NAC за Хората без запушване на дихателните пътища и до 1200 mg, където има препятствие.

NAC може да има тежки странични ефекти, включително копривни, подуване, треска и затруднено дишане. Всеки, който обмисля този подход, първо трябва да говори с лекар.

12. Пробиотиците

Пробиотиците не облекчават директно кашлица, но могат да засилят имунната система чрез балансиране на бактериите в червата.

Здравата имунна система може да помогне за борба с инфекциите, които могат да да причини кашлицата.

Един вид пробиотик, наречена бактерии, осигурява скромна полза за предотвратяване на обикновената настинка, според по-старо проучване, публикувано през 2013 г.

Друг мета- мета- Анализът, публикуван през 2016 г., установи, че приемането на пробиотици е помогнало за намаляване на броя пъти, когато децата са се спуснали с инфекции на дихателните пътища, които могат косвено да намалят кашлицата.

добавки, съдържащи лактобацил и други пробиотици, са достъпни в здравните магазини и дрогериите.

Някои храни също са естествено богати на пробиотици, включително:

 • мисо супа
 • Естествено кисело мляко
 • Сауеррас

Въпреки това, броят и разнообразието на пробиотичните единици в храните могат да варират значително. Може да е най-добре да приемате пробиотични добавки в допълнение към яденето на богати на пробиотици храни.

Съвети, за да се предотврати настинка

Не винаги е възможно да се избегне настинка или друга респиратория Инфекциите на трактите, които могат да доведат до кашлица, но следните съвети могат да намалят риска:

 • Избягвайки контакт с хора, които са болни: човек трябва да поддържа безопасно разстояние от хората, които имат студена глава , грип или кашлица.
 • Право миене на ръцете: човек трябва да използва сапун и топла вода, за да отстрани бактериите и вирусите от кожата. Родителите и полагащите грижи могат да научат децата как да мият правилно ръцете си. Човек може да използва дезинфектант от алкохолна основа извън дома, когато е необходимо.
 • Използване на дезинфектант: Когато член на семейството е болен, човек трябва редовно да почиства кухнята и банята с дезинфектант и измиване на спално бельо, кърпи за кърпи, кърпи и меки играчки при горещо измиване.
 • Оставайки хидратирани: Човек трябва да се увери, че пие достатъчно вода, билкови чайове и други напитки, за да помогне за предотвратяване на дехидратация.
 • Намаляване на напрежението: Стресът засяга имунната система и увеличава риска от разболяване. За да облекчи стреса, човек може да спортува редовно, да медитира, да прави дълбоко дишане и да опита техники за прогресивна мускулна релаксация.
 • Заспиване: човек трябва да се стреми да спи 7–9 часа всяка вечер като част от Редовната им рутина за самообслужване.
 • Поемане на добавки за повишаване на имунитета: Човек може да помисли за приемане на цинк, витамин С и пробиотици по време на сезона на настинка и грип, за да засили имунната си система. Преди да започне нови добавки, човек трябва да говори с лекар.

Алергичните симптоми понякога могат да имитират тези на настинка. Човек може да намали избухването на алергии, като избягва задействания като прашец, акари за прах, животни https://harmoniqhealth.com/bg/reduslim/ и плесен. Също така, човек трябва да види лекар за получаване на алергични снимки или лекарства.

Как да предотврати кашлица

Когато се занимава с настинка или друга инфекция на дихателните пътища, човек може да иска по -непосредствено непосредствено по -незабавно облекчение. Докато някои от горните средства за защита, като мед или пара, могат да помогнат по -веднага, други не работят толкова бързо.

Някои допълнителни стъпки, които човек може да намери за полезни за намаляване на кашлицата си, включват:

 • Пиене на топли течности като бульон или чайове
 • Избягване на млечни продукти
 • Избягване на алкохол
 • Дишане във влажен въздух от душ пара или овлажнител

Човек може също да намери някакво облекчение с лекарства без рецепта, като тези, съдържащи декстрометорфан или кашлица. Те могат да помогнат за потискане на кашлица.

кога да види лекар

човек трябва да види лекар, ако следните симптоми придружават кашлица:

 • Глупаво-ухаещо зелено или жълто храчки
 • Дехидратация
 • Треска над 102 ° F
 • Треска, която продължава повече от 3 дни

Хората трябва да се обадят на 911 или да отидат в най -близкото отделение за спешни случаи, ако кашлицата повишава кръв или причинява затруднения с дишането.

Резюме

Няколко естествени средства могат да помогнат да се осигури известно облекчение на a Кашлицата на човека пряко или косвено.

Въпреки че мнозина имат поне някаква научна подкрепа, те може да не работят за всички. Също така, естествените средства за защита не гарантират безопасност за всички.

Хората, които приемат лекарства или живеят с определени здравословни състояния, трябва да говорят с лекар, преди да опитат нови добавки или домашни средства.

Прочетете тази статия на испански.

 • Грип / студ / SARS
 • Допълнителна медицина / алтернативна медицина

Contents

Product has been added